
A hűtő a legnélkülözhetetlenebb eszköz a háztartásunkban. A romlandó élelmiszerek tárolására szolgál, így tovább maradnak frissek és fogyaszthatóak a megvásárolt, elkészített ételek. Régi falusi házakban még elvétve találhatunk ki-kialakított picehelységet, amely tulajdonképpen a mai hűtőszekrény elődjének szolgál.
Nem elég csak kidobni a lejárt szavatosságú, romlott élelmiszereket vagy éppen rendbe rakni a hűtőt, higiéniai szempontból nagyon is fontos, hogy mindig tiszta legyen.
Nyilván mindenkivel előfordult már, hogy mikor ki-be helyezett valamit a hűtőszekrénybe kipottyant, kilöttyent vagy épp félreszóródott valami. Azt azonnal fel is töröljük, de bizonyos időközönként igenis nem árt kitakarítani a modern sötétkamrát.Ha már takarítjuk a hűtőt, akkor nem árt, ha egyidejűleg a mélyhűtő részt is rendbe rakjuk.
Első lépésként mindent, ami mozgatható szedjünk ki a hűtőből és a fagyasztó részből. Ezután kapcsoljuk ki a készüléket és egy forró vízzel teli edényt helyezzünk bele a fagyasztó részbe. A hűtő részének takarításához pedig már hozzá is láthatunk.
Ahány ház annyi szokás, de mindenképpen érdemes olyan tisztítószert használni, amely természetes és vegyszermentes, így az egészségednek sem ártasz vele.
Ecet:
A legjobb természetes fertőtlenítő és tisztító szer, amit használhatsz az ecet. Tölts meleg vizet egy vödörbe és adj hozzá ugyan annyi mennyiségű ecetet és neki is láthatsz a pucolásnak.
Szódabikarbóna:
A szódabikarbóna számos felhasználásáról már egy csomó mindent lehet olvasni az interneten. Fehéríti a fogakat, hámlasztja a bőrt, kihozza a ruhákból a legmakacsabb szennyeződéseket, de a hűtőszekrényed és fagyasztó ládád is tiszta lesz és fertőtlenített, s mindezek mellett ragyogni is fog tőle.
Ha végeztünk a belső tér fertőtlenítésével, akkor már csak a belső dobozok, tárolók és polcok takarítása maradt hátra. Az eljárás ezeknél is ugyan az: használj természetes, olcsó, ÖKO tisztítószert.